Ett nytt försök

Det har varit så fullt upp med jobb och hus och annat att jag inte hunnit skriva nåt. Men nu kommer en uppdatering.

Eftersom vårt första IVF-försök slutade i antiklimax (endast 1 ägg som visserligen blev befruktat men inte klarade sig till insättning) så var läkaren så bra att hon räknade ut att med lite tur så skulle vi hinna ett försök till innan kliniken stänger för sommaren. Så jag fick börja med P-piller direkt, alltså den dagen jag egentligen skulle ha gjort en ägginsättning.

Det var en chansning att kroppen skulle hinna återhämta sig, men det funkade bra att skjuta upp mensen för att vinna lite återhämtningstid. När det väl var dags för mens så kom den med besked, och mensvärken från helvetet. Jag hade behövt ligga i fosterställning i duschen i tre dygn, inte riktigt så illa men nästan, men var tvungen att jobba. Och det var inga lättsamma jobbdagar heller, så jag var helt slut när det blev helg och dags att börja med sprutor.

Första sprutan gick bra (Puregon, 125 enheter en liiiten ökning från sist), men den andra glömde jag helt att ta! Varken jag eller M kom ihåg. På lördagsmorgonen vaknade jag med ett ryck av att jag insåg det, verkligen härligt uppvaknande! Eftersom det inte gick att få tag i någon läkare eller barnmorska på helgen så fick jag helt enkelt läsa FASS och chansa lite. Jag insåg snabbt att jag inte skulle ta dubbel dos utan hoppa över den jag missade, däremot skulle jag ändå öka dosen till 150 enheter på söndagen så jag tog beslutet att öka redan på lördagen.

I måndags var det dags för ett första VUL, läkaren sa att det var lugnt att jag  missat en spruta och sa inget om att jag självmedicinerat lite. Hon skulle mest konstatera att det inte fanns några rester kvar efter förra stimuleringen, och det gjorde det inte heller. Inga stora äggblåsor som hängde kvar, skönt det.

Och idag torsdag har jag just varit på veckans andra VUL, dag 8 i stimuleringen. Det såg helt ok ut, 1+3 äggblåsor över 10 mm. En fler än dag 8 vid förra försöket. Det enda som oroar mig är att läkaren påpekade att jag verkar ha en polyp i slemhinnan, men att vi skulle strunta i den nu, men ifall det inte funkar så får jag väl göra fler undersökningar. Jag blir tokig på den där jäkla lilla vita grejen på UL, vad är det för nåt? Varför syns den på UL men sedan inte i verkligheten under operation?!

Eftersom det ändå verkar gå lite trögt med äggblåsornas tillväxt så höjde läkaren min dos Puregon, så från och med i kväll ska jag ta 200 enheter. Jag hoppas verkligen att det tar fart, men lagom så jag inte blir överstimulerad (det verkar ju väldigt obehagligt!). På måndag ska jag tillbaka på ett tredje VUL, och förhoppningsvis konstaterar läkaren att jag kan göra äggplockningen på onsdag. Peppar peppar!

7 reaktioner på ”Ett nytt försök

  • Hej, såg din fråga först nu. Sorry. P-piller är väl för att det ska vara mer praktiskt för sjukhuset att planera när jag ska ha min mens och börja med hormoner, så de ha möjlighet att säga att jag ska ta piller en vecka till för att de har fullt med ÄP en specifik vecka. Förståeligt men väldigt påfrestande, jag gillar inte P-piller!

   Den andra omgången jag åt PP var dels därför men främst för att skjuta upp mensen en vecka extra för att min kropp skulle hinna återhämta sig lite extra efter misslyckad hormonbehandling. Jag fick ju köra igång med PP samma dag jag egentligen skulle ha gjort återföring, och det var inga marginaler att hoppa över en cykel för då skulle sjukhuset hinna stänga för semester.

   Hoppas att det var tydligt nog!

   • Jag kan köpa det resonemanget men samtidigt tycker jag det låter väldigt konstigt att ”leka med kroppens hormoner” på det viset. Det borde vara mycket bättre att gå på en naturlig cykel.

    Hur har allt gått för er?

   • Jag håller helt med, men det är effektivare att styra kvinnor som robotar antar jag… Vill helst slippa det framöver och få gå in i en naturlig cykel.

    Nu är jag ruvare för första gången, dag fyra. Tror kroppen har vant sig vid progesteronet nu, ännu en fas att gå igenom…

    Hur går det för er?

   • Åhh va roligt! Hoppas verkligen att det tar sig! 🙂
    Vi får vackert vänta tills efter sommaren då de ska stänga fertilitetsmottagningen för semester. Sjukt trist men så är det.

   • Tusen tack!
    Det är väldigt synd att alla fertilitetsenheter stänger på sommaren. Det är så många som blir frustrerade och ledsna och stressade av det. Hoppas verkligen att ni får komma igång snabbt och slipper vänta! Vi trodde att vi skulle få vänta till hösten men hade tur att läkaren tänkte till och gav oss ett försök i sista sekund, då första försöket inte ens ledde till någon insättning. Vi har liksom väntat mer än nog, alla som behöver den här hjälpen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s