En intensiv tid för en höna

Allt har gått i ett de senaste veckorna så jag har inte haft någon energi över att skriva. Men här är lite vad som har hänt sedan sist…

Hormondoseringen gick betydligt bättre denna gång, så det kändes spännande inför äggplockningen den 20 juni. Jag tror läkaren tömde drygt 20 äggblåsor som resulterade i hela 16 ägg (fast ett var inte moget). Så mycket bättre än 1 ynka som första gången, en stor lättnad! Av dessa blev 10 befruktade, och den 22 juni satte vi in ett fyrcelligt embryo. Så nu är jag äntligen ruvare för första gången!

I morse ringde jag sjukhuset och fick veta att av de 9 embryon som odlats vidare klarade 2 sig till frysen. Wohoo! Ännu en lättnad. Jag tänker att om det färska försöket inte fäster så blir det lite lättare att hantera när vi vet att vi har två potentiella försök i frysen.

Nu har jag ruvat i en vecka. Hur räknar man förresten, är första ruvardagen den dagen man gör insättningen eller redan den dagen man gör äggplocket?

De första dagarna med progesteron (Lutinus 3 gånger dagligen i mitt fall) var rätt jobbiga. Jag var väldigt trött och hade riktigt ont emellanåt – kunde knappt böja mig. Svårt dock att veta om det berodde på ”ingreppet”, allt runtomkring i tillvaron som varit väldigt intensivt med Midsommarfirande, progesteronet eller ev. överstimulering.

Som tur var så blev det bättre redan till tredje dagen, så jag har kunnat arbeta som vanligt hela veckan. Tur det, för jag har tokmycket jobb och kan inte ställa in någonting (jag är egenföretagare). För att inte tala om nästa vecka, den kommer att bli helt galet intensiv. Men det är ändå skönt att kunna fokusera på jobbet och slippa all logistik med sjukhusbesök stup i kvarten.

Så nu blir det jobb och husrenovering för hela slanten, och om 11 dagar vet vi. Än så länge känns det väldigt lugnt, kanske för att det är så overkligt. Men jag gissar att det blir jobbigare mot slutet.

/k.

Annonser

5 reaktioner på ”En intensiv tid för en höna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s