Missfall

Hela vår semester fick vi vänta på besked. Jag mådde piss första veckan, trött migrän och blödde i 10 dagar så det blev inget badat direkt. Andra veckan mådde jag bättre igen och hoppet kom tillbaka. Sista semesterdagen mådde jag illa på morgonen och kände att det har nog funkat. Dagen efter var det dags att göra nytt graviditetstest, förra måndagen alltså, och jag väntade mig nästan ett positivt svar. Men det fick jag inte, då var jag inte gravid längre. Jag testade igen två dagar senare för säkerhets skull och det var också negativt.

Det var tydligen ett tidigt missfall jag hade. Jävla skit också!

Luften gick ur mig helt, jag grät inte ens utan jag tappade ‘bara’ energin. Hade en tid att passa bara minuter senare så jag gick iväg direkt. Jag skulle träffa en nära vän som vet om allting, så det kändes rätt skönt att få berätta och bara vara och slippa vara ensam. Min kille hade precis börjat jobba efter semestern i samma stund jag gav honom beskedet, bra tajmat liksom.

Igår öppnade fertilitetsenheten igen och en barnmorska ringde mig då hon hade fått mitt provsvar som jag hade postat till dem. Tyvärr fick jag hejda henne och säga att det redan har gått åt skogen denna gång. Jag är glad att det var just hon som ringde, hon är väldigt bra, och hon sa att om min mens kommer som den ‘ska’ så ska jag ringa dem och planera in ägglossningstester för att kunna sätta in ett embryo från frysen redan i nästa cykel (visst heter det FET?).

Så nu blir det en ny väntan, väntan på mens om förhoppningsvis två veckor.

/k.

Annonser

2 reaktioner på ”Missfall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s