Återvändsgränd

Imorse ringde jag för att få telefontid hos vår barnmorska, men hon hade semester idag (kanske är det sportlov nu så hon är ledig hela veckan, vet inte). BM hänvisade till sina kollegor i grannkommunen så jag fick ringa dit istället. Där fick jag i alla fall en telefontid.

När den nya barnmorska ringde upp mig så berättade jag att jag varit orolig ett tag, även om jag inte har någon konkret anledning att vara det för. Hon ifrågasatte inte det, skönt, men däremot fanns det inget hon kunde göra. För enligt henne var det inga barnmorskemottagningar som kunde göra ultraljud (är det så överallt eller bara på små orter?!) och deras utrustning för att lyssna på hjärtat var inte tillförlitlig när man var så tidigt gravid som jag. Tidigt, hmnpf, jag tycker att det är hyfsat långt med 18 veckor, men tydligen inte. Det är långt ifrån säkert att de kan höra några hjärtljud ännu.

Så det är alltså ultraljus som gäller, och då måste man ringa direkt till kvinnokliniken och berätta samma sak igen och be om ett UL. BM kunde inte hjälpa mig att boka tid där, så jag fick ringa själv. Inte helt oväntat så hade KK inga telefontider kvar idag eftersom klockan hade hunnit bli halv elva. 

Så nu vet jag inte om jag ska försöka igen eller ge upp. Om jag får en telefontid imorgon så lär jag ju ändå inte få någon tid för UL förrän på onsdag tidigast. Kanske lika bra att bara vänta till vi har RUL om 8 dagar…

5 reaktioner på ”Återvändsgränd

  1. Förstår din oro, jag hade velat vara uppkopplad 24h/dygn. Min BM i Gamla stan hade inte eller tillgång till ultraljud, jag fick mitt RUL på läkarhuset vid Odenplan, så det är ju inte bara på små orter… Jag löste det när jag ville göra ett tidigare UL med Mamma Mia, de gör ju allt möjligt men de finns inte i närheten antar jag. Kram!

    • Jag känner bara till en enda privat gyn som man kan boka hos, var där för två år sedan. Men han är pensionär och jobbar med gamla grejer… Så det är KK som gäller, vi har två sjukhus att välja på. Det mindre var de jag ringde idag, det större (som vi gör RUL på) känns det inte nån idé att ringa för de brukar vara så fullbokade… (PS. Jag redigerade bort lite orter du skrev, vill inte skylta med vart jag bor) Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s