Måndag hos barnmorskan

Måndag morgon betyder besök hos barnmorskan på MVC för oss, var tredje vecka har vi tid än så länge men efter nästa besök så blir det varannan vecka. En bra start på veckan för både mig och M så det känns som en bra rutin. Idag är det dessutom exakt tre månader till BF!

Dagens besök gick snabbt och smidigt. Alla värden såg bra ut, blodsocker på 4,7 och blodtryck på 105/70 om jag inte minns fel. Bumlingens hjärta hördes klart och tydligt mellan sparkarna och tickade på i 130 bpm. Magen var lite svår att mäta, jag är ju rätt lång så troligtvis är min mage extra lång just därför. SF-måttet var iaf 26 cm, två centimeter mer än för tre veckor sedan, och låg precis på kurvan. Känns väldigt lyxigt att alla värden och mått följer skalan, jag är så glad att det går lättare att vara gravid än att bli gravid, så skönt att slippa motvind och uppförsbacke!

Barnmorskan frågade som vanligt om vi hade något vi undrade över och då tog jag faktiskt upp en grej jag upptäckt senaste veckan. Jag har nämligen känt en slags knöl i ena bröstet, en förhårdnad som är lite öm och som jag inte hittar på det andra bröstet. Jag (och M såklart) ville gärna veta om det var vanligt att det blir knutar och förhårdnader när det ändå händer en hel del med brösten under en graviditet. BM sa att så kan det absolut vara, vissa får igång mjölkproduktionen tidigare än andra och det kan påverka bröstens ”konsistens”. Hon sa även att man brukar ha som regel att avvakta 2-3 veckor och se om det förändras, men är knölen kvar vid nästa besök så bokar vi en läkartid. Det känns som en bra plan, jag vill inte stressa upp mig över detta och är väl inte så orolig just nu, men jag vill verkligen inte ignorera det, speciellt inte när jag just läst Jeane Quidotes blogg. Jag ryser i hela kroppen över orättvisan och det hemska beskedet och hoppas innerligt att behandlingen ska gå bra. Så jag gör hellre en undersökning extra än att låtsas som ingenting även om jag måste medge att det känns olustigt att ens behöva säga högt att jag känner en knöl.

Nästa vecka är det förresten dags för föräldragruppens första träff. Tiden är lite opraktisk för oss som har nästan sju mil dit från jobbet och M som jobbar eftermiddagar kan bara jobba två timmar och måste sen ta ledigt för att vi ska hinna dit i tid. Men vi gör så första gången iaf, det känns viktigt att åka dit och få träffa de andra blivande föräldrarna. Det är fem par som är kallade och fyra hade tackat ja hittills, alla väntar sitt första barn. Det ska bli sjukt spännande att se vad de andra är för typer, om det är några vi klickar med eller om vi får våra fördomar besannade. Känns kursen jättebra och deltagarna likaså så får vi göra vad vi kan för att komma på de andra träffarna, amningsinformationen och studiebesöket på förlossningen ska vi absolut går på iaf.

Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s