Ont det gör ont

Varning för gnälligt gravidinlägg! Jag behöver skriva av mig frustrationen.

Nu är jag i nionde månaden, det är ju helt fantastiskt, men det är banne mig inte en dans på rosor att leva med den här tunga, svårmanövrerade och trötta kroppen som gör ont både här och var. Det var ett under att jag klarade av fotograferingen igår och att jag inte körde i diket på vägen hem.

Morgon och förmiddag är värst, tack och lov kan vi vara hemma till tolv idag så jag hoppas att det värsta hunnit gå över tills dess.

Det som är jobbigt är att jag vaknar flera gånger varje natt och behöver röra på mig och gå på toa, kroppen är helt slut men jag måste ändå ta mig upp vilket inte är det lättaste. Händerna är extremt ömma på nätterna så de kan jag knappt använda alls. Trappen från sovrummet är lika spännande varje gång jag ska halta ner. Väl i badrummet gör höfterna ont hur jag än sitter på toa. Jag kan knappt ens torka mig för magen är ivägen och ryggen gör ont om jag böjer mig.

Illamåendet ligger och lurpassar hela tiden, men jag håller det hyfsat stånget med mediciner. Äter två Omeprazol och en Lergigan varje natt, utspritt på mina besök i badrummet.

Imorse lyckades jag sova till halv åtta i min egen säng, sen gick jag upp för att inse att kroppen var så öm att jag behövde vila direkt. Lyckades slumra på en gästsäng i vardagsrummet ett slag innan magen behövde frukost för att mota bort illamåendet. Efter en tallrik youghurt med jordgubbar och allehanda vitaminpiller så behövde jag vila igen. Så nu ligger jag på soffan och försöker hitta en ställning som inte gör ont, jäkligt svårt tyvärr. Magen känns väldigt obehaglig när jag rör på mig, även i ultrarapid, ryggen gör ont och det strålar ut i höfterna och skinkorna. Emellanåt får jag hugg i underlivet och händerna är som kraftlösa och ömma prinskorvar. Jag är så trött så jag vill grina innan dagen ens har börjat!

En jäkla massa gnäll. Förstår inte hur ni orkar ni som har ont från dag ett?!

Har läst lite om hallonbladste och ska nog beställa en påse. Vill verkligen inte gå över tiden mer än nödvändigt så om ett te kan hjälpa så testar jag gärna. Är rädd för hur jag ska orka med värkarbete när kroppen redan är så trött och sliten, men främst är det väl huvudet som inte orkar med. Jag tappar självförtroendet av att ligga på soffan och ha ont.

Misstänker dock att energinivån är extra låg pga förkylning, känner mig smått febrig och snorig och har hostat lite.

Nä nu får det vara nog på gnället, ska försöka få i mig en smörgås och sakta bygga upp lite energi i för min sista arbetsdag.

Annonser

11 reaktioner på ”Ont det gör ont

 1. Såklart du får gnälla, det låter jobbigt och jag håller tummarna för att du kan ”vila dig i form” inför förlossningen!

  Jag funderade på det här med tacksamhet imorse, jag upplever det som att en del i min omgivning tycker att just för att vi längtat och kämpat länge för att bli gravida borde jag vara tacksam och lycklig för precis allt (till exempel tågförseningar, avloppsstopp, trotsigt bonusbarn osv). Det är en märklig grej, och det jag vill komma till är att oavsett hur lycklig du är för bebisen så är det självklart att krämpor är jobbigt och tar på krafterna!

  Massor av energi till dig!
  Kram

  • Du har helt rätt, jag lägger nog även det där tacksamhetskravet på mig själv. Det ena utesluter ju inte det andra utan jag är ju såklart överlycklig samtidigt som jag mår piss av ”biverkningar”. Kanske är det just drömmen som krockar med verkligheten när man har kämpat länge som blir en konflikt i huvudet.

   Nu har jag snart jobbat klart så om en timme är det min hälsa som står i fokus istället! Kram!

 2. Klaga på du , det är jobbigt och då får man berätta det såklart. Hoppas du får sova lite bättre snart.

  Kraft till förlossningen kommer du att ha, försök att njuta av det som funkar nu sista tiden.

  Jag har varit inne på den där jäkla gravidapen typ tio gånger idag… Som om dagarna skulle bli färre under dagen. Vill ha augusti nu nu nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s