Att våga ringa förlossningen

Jag har känt en gnagande oro de senaste dagarna över minskade rörelser i magen. Ena stunden känner jag mig nojig i onödan för att i nästa sekund bli skiträdd. Tänk om Bumlingen inte mår bra. Vågar knappt tänka tanken för det är så otroligt obehagligt.

Från och med igår kväll när jag egentligen hade tänkt skrika ”äääääntligen semester!” så tog oron över, då fick den helt enkelt plats. Jag satt med handen på magen nästan hela kvällen men kände knappt någonting. Hela natten har jag drömt om Bumlingen och om den rör sig eller inte. Mitt i natten kände jag äntligen rörelser, flera små rörelser på raken, vilket var ett tag sedan. Sen kunde jag somna om och sova fyra timmar.

Hela tiden har jag funderat på om jag ska ringa förlossningen eller inte, det känns nästan förbjudet. Säkert jättedumt att tänka så, men jag är väl rädd att bli bortviftad som neurotisk eller nåt. Vill inte ta deras tid etc. Men nu tog jag mod till mig och ringde, och barnmorskan som svarade var jättevänlig och sa att de brukar vara rätt frikostiga på just detta – att om man är orolig och inte känner igen barnets rörelser så får man komma in och göra en koll. Snacka om lättnad!

Så vi ska strax åka in för det var så lugnt på förlossningen nu (inte för att det var vårt bekymmer, vi fick komma ändå sa BM). M är ute med hunden (som kräktes ikapp med mig för en timme sen, skruttiga familjen liksom!) så han vet inget än. Men han får väl äta lite frukost först.

Det känns både skönt och läskigt, men framförallt viktigt att få en ordentlig koll. Vi har ju inte gjort mer än att lyssna på hjärtat sedan i april. Nu ska vi få göra CTG tror jag och läkaren ska kolla flödet i navelsträngen, det känns jättebra.

Håll tummarna för att allt ser bra ut, jag uppdaterar när jag är hemma igen!

Annonser

5 reaktioner på ”Att våga ringa förlossningen

  1. Så bra att du ringde! Som du säger så tar det alltid ens oro på allvar och man får komma in på kontroll. Hoppas allt är bra med bumlingen!
    Jag känner att jag skulle vilja åka in till FL för att kolla så att något INTE är på gång, även om de inte gör något att man föder i vecka 35, men jag är rädd för en neoresa. Jag känner mig lite knäpp för att jag tror nästan att jag inbillar mig molvärken.

  2. Bra att du ringde! Kommer gå kanon! Jag har varit inne två gånger av samma anledning och förlossningen är jättebra och förstående 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s