Förlossningen tur & retur

Vi kan andas ut, allt såg bra ut med Bumlingen!

Barnmorskan var jättebra och tog väl hand om oss, frågade även hur M mådde. Jag fick lämna urinprov (antar att det var utan anmärkning för de sa inget om det) och hon kände på magen. Huvudet är nedåt men ruckbart, alltså inte fixerat än. Blodtrycket var ”som vanligt” 110/70. Sedan fick jag två plattor på magen för att mäta hjärtljud och livmoderaktivitet. Hjärtat tickade på fint, skönt att höra. Jag märkte av två sparkar under mättiden, mest för att de hördes så väl i högtalaren.

Efter knappt en halvtimme kom jourläkaren, han var också vänlig men inte lika pedagogisk. Men han gjorde ultraljud och vi fick se att Bumlingen minsann rörde på sig, själv kände jag ingenting alls. Inte minsta kluckande! Så det var ju skönt att konstatera att moderkakan fortfarande är ivägen och påverkar så mycket vad jag känner och inte.

Flödet i navelsträngen var som det skulle och mängden fostervatten var lagom. Jag frågade om läkaren kunde uppskatta hur stor Bumlingen är just nu och fick efter lite mätande svaret 3600 gram! Betydligt större än jag trodde, helt ok vikt men jag vill verkligen inte gå två veckor över tiden nu, då lär ju vikten vara närmre 5 kg! Men som BM sa, det är bara en uppskattning.

Jag är nöjd att jag vågade ringa och även M tyckte det var skönt att få tydliga besked. Nu kan vi lättare slappna av på semestern och vi vet att vi är välkomna att ringa igen om vi är oroliga.

Annonser

5 reaktioner på ”Förlossningen tur & retur

  1. Va skönt att du ringde så ni blev kollade. Jag har varit in för koll i alla tre graviditeter och alltid blivit bra bemött. Jag märker stor skillnad denna graviditet när moderkakan är i framvägg, mycket mindre rörelser känner jag.

    • Skönt att höra, jag har ju inget att jämföra med så det är ju lite svårt att veta! Men nu har jag lärt mig att bemötandet på förlossningen är tusen gånger bättre än på KK/gynakuten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s