Det går åt rätt håll…

Efter en skitjobbig natt utan sömn men full av oro så har det vänt under dagen. Efter lunch så började vi få lite hopp igen, fick träffa en bra läkare som lugnade oss. Risken för att behöva byta sjukhus var låg och vi fick en lite tydligare plan. Svante ska fortsätta sola hela natten till ronden imorgon bitti vid 08 och vi matar var tredje timme; först ammar jag ett bröst så länge han vill äta (20-30 min nu med amningsnapp) och sedan pumpar jag ut 30 ml till som vi ger på sked. Ljusbehandling och bröstmjölk är de två viktigaste boten mot gulsot.

Vid tvåtiden lyckades de äntligen ta ett nytt blodprov, de behövde invänta narkosläkaren som kunde få ut ett prov (läkaren ville egentligen ha tre prover). Bilirubinvärdet hade då gått ner från typ 364 till 310 vilket var en enorm lättnad. Då vände det och min energi började återvända, väldigt skönt då jag var så trött och ledsen att jag kräktes och skakade.

Dagen har gått långsamt men bra. Svante har varit så duktig hela tiden och knappt klagat alls, trots sin obekväma utstyrsel. Det har hjälp både mig och M att stå ut eftersom alternativet är att jag ligger bredvid honom med lampan på vilket gör ont i kroppen, huvudet blir helt kollrigt av ljuset och det är stressande att hela tiden vara rädd att ögonskyddet ska halka på sned (vilket det gör hela tiden).

Nu närmar sig natten, Svante ska dubbelsola så länge han sover lugnt och vi är vakna och kan hålla koll på ögonskyddet. Allt känns läskigare om natten, men jag hoppas det blir mycket bättre än föregående. Vi gör vad vi kan för att distraheras av fotbollsfinalen på TV, det gör oss lite lugnare.

God natt!

Annonser

2 reaktioner på ”Det går åt rätt håll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s