Inte trodde jag att amning var mysigt?!

Hela den här resan har fokus varit på att bli gravid och få ett barn, alltså inte en pytteliten bebis utan jag har sett typ en treåring framför mig. Kanske för att jag har noll erfarenhet av spädbarn och därför haft svårt att relatera. Därför har jag heller inte tänkt på hur det ska kännas och fungera i början mer än att jag haft en vag känsla av att jag nog inte kommer att gilla att amma och byta blöjor. Men tji fick jag!

Det kändes genast rätt att amma, inte alls som att ‘låt mina bröst vara’ som jag trodde innan. Det känns istället fint och bra och väldigt mysigt vilket överrumplat mig. Visserligen gör det djävligt ont ibland, men när det faktiskt funkar hyfsat och Svante är nöjd så gillar jag hela grejen. Kanske är det amningsnappen som gör att det nyps konstant?!

När vi åkte hem (och vände) i lördags så var jag rätt orolig för hur det skulle funka med maten. Vi hade ju fått stödmata med ersättning på BB. Jag var orolig för att vi inte hade en aning om hur mycket mat Svante behöver och jag var osäker på amningsteknik. Men eftersom vi var tvungna att återvända till BB så hann jag få in lite mer rutin och med kunskapen så har oron avtagit. Vi hann ställa fler frågor och få mer tid att öva vilket var himla bra.

Så nu har vi testat vår egen nya plan en natt och det känns riktigt bra. Vi bestämde att vi litar på Svantes egen mat & sovklocka och struntade i pumpen på natten. Det gick riktigt bra. Vi somnade vid midnatt efter att jag ammat en halvtimme. Vid 03 knorrade han till och jag ammade typ 40 min och M bytte blöja. Dock räckte det inte för att lille skrutten skulle bli nöjd så jag fick amma på andra bröstet också innan han somnade. Det tog totalt två timmar vilket var lite långt och troligtvis väldigt jobbigt i längden så till i natt har vi en ny plan. Att jag pumpar ur 30 ml som M kan mata extra med mitt i natten så att vi kanske kan klara oss med en vaken timme istället för två. Nästa gång vi vaknade var 8.30 och det kändes riktigt bra. Rytmen stämmer bra med den strikta var tredje timme-matningen som vi hade på BB under gulsotbehandlingen. Så jag är riktigt hoppfull!

Nu har jag just ammat klart och Svante sover tätt intill. Dags att pumpa för snart vaknar han nog och knorrar efter mer mat. Imorgon ska vi till BVC och det ska bli spännande att få veta vikten, då får vi ju veta om vår plan håller eller inte.

Annonser

3 reaktioner på ”Inte trodde jag att amning var mysigt?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s