Felsökning pågår

Dagens återbesök på BB visade att bilirubin gått upp något, till 258, tyyyypiskt! Läkaren ville därför försöka se om det kan finnas någon annan anledning till att gulsoten inte ger med sig trots att Svante fyller tre veckor idag. Tydligen kan spädbarn i ovanliga fall bli gula av bröstmjölken, inte för att det är fel på mjölken utan för att det blir en olycklig kombination. Därför får jag inte amma en droppe på tre dagar, istället får Svante äta ersättning på flaska och jag pumpa ur och slänga. På lördag tar de ett nytt blodprov och ser vad som hänt.

Jag insåg i bilen på väg hem hur jobbigt det kändes att inte få amma. Nåt jag aldrig trott att jag skulle känna. Men nu har vi ju fått ordning på det och jag var så glad över att Svante gått upp ett helt hekto på tre dagar. Så helt plötsligt riskerar jag att få sluta amma helt, för så blir det ju om värdet har sjunkit ordentligt till på lördag. Lite pest eller kolera-känsla inför beskedet, antingen så får jag inte amma eller så vet vi ändå inte varför gulsoten hänger kvar. Jaja, det visar sig.

Nu ska jag återgå till min första ensamdag. Logistiken funkar hittills, nu lite mer käk om Svante vill ha sen en hundpromenad och sen ska väl jag få nåt i mig.

Annonser

11 reaktioner på ”Felsökning pågår

  1. Vad tradigt att det inte ger med sig! Hoppas att det trots allt inte är bröstmjölken och att du kan fortsätta amma. Men framför allt att er gosse får bli fri från gulsoten!

  2. Hoppas verkligen det ger med sig snart! Vi hade också en långdragen process, för vår del berodde gulsoten på att vår lille skrutt hade en så kallad immunisering (dvs jag och han har olika blodgrupper och blodet hade blandats på något sätt, troligtvis vid förlossningen, och det kan visst ge gulsot.. ) antar att de gjort ett sådant test på er? Kämpa på, jag vet att det känns tufft! Styrkekram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s