Nya rutiner – på hemmaplan!

Äntligen verkar det vända och gulsoten sakta försvinna. Peppar peppar. Igår hade bilirubinvärdet gått ner av sig självt för första gången och leverprovet (ALAT) såg bra ut. Om en vecka blir det uppföljning och går det bra med blodprovet så tar man även sköldkörtelprov.

Det är otroligt skönt att få vara hemma och få en chans att skapa egna rutiner, lite synd att M måste jobba nu och att vi bara fick en enda lugn dag hemma (utan besök eller ärenden att fixa). Men lyckas vi bara få ordning på faderskapet och Försäkringskassan så kanske vi kan få några VAB-dagar retroaktivt. Inte ens jag har lyckats ta tag i min ansökan om föräldradagar, kanske hinner jag ringa nu innan FK stänger vid fyra…

Tredje dagen jag är hemma själv med Svante (och hunden) och det känns riktigt bra. Han är snäll och glad och skriker bara när han är hungrig. Äter gör han typ konstant, men det är väl så det ska vara. Lite jobbigt på nätterna bara när han vill äta i två timmar och brösten ömmar rejält. Det kommer att bli skönt den dagen då vi inte måste väcka honom (om han inte sagt till själv) för mat på natten, men det dröjer väl ett tag tills det är lugnare med det. Än är ju gulsoten inte helt borta heller så det är fortfarande viktigt med mycket mat dygnet runt.

Just ja, Försäkringskassan var det ja…

Hej!

Annonser

6 reaktioner på ”Nya rutiner – på hemmaplan!

  1. På vilket vis behöver du få ordning på honom, faderskapet? Förstår han inte att han har blivit pappa? Kanske dags att sätta sig ner med faderskapet och förklara att det nu stundar nya tider – att även han måste vara delatktig och därmed bortprioritera jobbet.

    • Haha, nä det var inte så jag menade. M är världens bästa och mest engagerade pappa. Men vi är inte gifta så faderskapet måste fastställas av socialen, först när det är gjort så kan han ansöka om VAB och funkar det så har han kvar några pappadagar av de tio första och kan vara hemma lite till. 🙂

    • Tack snälla! Det är svårt att greppa att det faktiskt har hänt oss, att det kunde bli så otroligt bra trots det jobbiga resan hit. Önskar så att alla som kämpar en dag ska få uppleva samma lycka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s