Provocerande mycket sömn

Om du bara får sova två timmar i stöten så sluta läs här. Annars är risken för provokation för hög och jag vill inte få näthat på kuppen eller mjältbrand på posten…

I natt sov Svante nio (9) timmar i sträck, nytt rekord slaget med en hel timme! Själv somnade jag vid midnatt så jag sov drygt sex timmar, inte illa det heller. Vi är sjukt bortskämda med bra sömn, även om inte alla nätter är såhär lyxiga. Men vi får ofta sova fem timmar innan sötungen väcker oss och är hungrig, efter han käkat somnar han oftast om i en eller två timmar till. Enda haken är att han äter läääänge. Ofta två timmar mat och sedan lite sprattel. En vanlig natt sommar han vid 23 och vaknar vid 04 (plus minus en timme), käkar och är vaken i två timmar innan han sover lite till. Typ var femte natt är han vaken mycket längre och ligger och sprattlar, M brukar då få ha träningspasset med Svante.

På dagarna äter han väldigt ofta och väldigt länge fortfarande, han ammar gärna 1,5 timme i sträck. Men han behöver väl ta igen det han inte äter på natten kanske. Amning ska jag skriva om en annan gång. Nu har matvraket ätit klart verkar det som, så jag ska passa på att ta en dusch (är lite trött på mina armhålor efter två timmars ammande liggandes i sängen!).

Det var bara det jag ville säga! : )

Annonser

6 reaktioner på ”Provocerande mycket sömn

  1. Vad skönt att ni får sova bra 🙂 Det kan jag inte klaga på heller här när hon väl somnat. Hon ligger till och med med stängda ögon på skötbordet när vi byter blöja så jag misstänker hon knappt är vaken då ens. Dock är hon en snabbätare vår dam, hon äter oftast på fem minuter sen är hon nöjd. Har dock överflöd med mjölk så misstänker hon får i sig det fort och ”lärt” sig äta fort. Hon har går upp väldigt bra i vikt så det verkar inte spela nån större roll hur lång tid eller kort de små äter. (hon har gått upp 1 kg på mindre än 4 veckor haha) Ha en bra helg! Kram

  2. Jag har haft en sån bebi – jätteskönt! Nu har jag en som äter jämt, typ varannan timme, men snabbt. Också skönt! Lilleman har käkat upp sig 600g på en vecka 🙂 Det är värre med skrik och vakennätter..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s