På akuten igen!

Ett nytt anfall av gallsten inatt. Gillar inte den här utvecklingen med värre och värre anfall och så här tätt! Blääääää!

Trots att jag hade bättre medicin hemma och var snabbare att ta den så har jag haft mer ont än i förrgår. Två suppar Diclofenac 50mg tog udden av smärta på vägen till akuten, men den motade mest Olle i grind. På akuten fick jag Spasmofen intramuskelärt men jag kände tyvärr ingen lindring alls av den, antar att det betyder att smärtan var mycket värre den här gången. Först vid dubbel dos morfin i blodet fick jag effekt, då försvann smärtan till 90%.

Nu kan inte operationen komma fort nog!

En sån himla tur att mina föräldrar hälsar på just den här veckan! Det underlättar enormt!
Pappa är med mig på akuten och just nu är han på BB och hyr en pump åt mig, lika bra att jag har en hemma nu med alla starka mediciner och skönt att ha det kirrat inför operationen.

Dags att åka hem igen. Hoppas att jag slipper mer smärta nu och att jag får sova snart.

Annonser

8 reaktioner på ”På akuten igen!

  1. Känner precis igen mig i din situation! När mitt första barn var runt sju månader fick jag det första riktigt kraftiga gallstensanfallet (i backspegeln förstod jag att jag hade haft lindriga anfall ett par gånger om året i femton års tid). Sedan kom de tätare och tätare, och när jag slutligen opererades, hade jag vattenfastat i femton dygn – det gick inte att äta NÅGONTING utan att bli sängliggande i tio-tolv timmar.

    Gallblåsan opererades bort med en titthålsoperation och jag åkte hem dagen efter. Jag kan idag, tjugo år senare, fortfarande få lättare kramp i gallgångarna om jag till exempel dricker något sött (glögg är inte bra!) men det går över på några minuter. Jag kan äta allting – ägg, paprika, gröna äpplen osv.

    Det kommer säkert att bli bra för dig också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s