7 månader & 4 tänder

Idag blir Svante 7 månader, jisses vad fort senaste månaden har gått! Igår upptäckte vi att han har fått två tänder till – redan! Fyra fina risgryn i underkäken, inte konstigt att vi alla sover dåligt om nätterna.

För att minnas; han kan rulla runt/vända sig men gör det rätt sällan, däremot ligger han gärna på mage och tar sig snabbt runt som visare på en klocka. Han kan nästan sitta själv, igårkväll gjorde han framsteg och satt riktigt bra i uppåt en halvminut.

Det roligaste just nu är att pröva röstresurserna. Han kraxar, väser och skriker och tar i så han blir tomatröd. Men han är varken arg eller ledsen, bara knasig. Busig är han också, det är roligt att prutta med munnen, läääänge, det har han gjort i flera veckor men nu har han lagt till att han flinar och rynkar på näsan samtidigt. Han har även börjat intressera sig för hunden lite mer. Och musik är alltid kul.

Vi har inte varit på BVC på en månad men det känns som han blivit mycket längre och något smalare i proportionen. Många plagg i stl 74 är för korta, men det kan väl bero på tygblöjorna. Längdmässigt behöver han stl 80 i flera plagg.

Som alltid är Svante glad och snäll och nöjd mest hela tiden. Han klagar aldrig. Blir bara ledsen när han är hungrig och på nätterna. Det är sömnen som är det jobbiga, han som sov hela nätter (8-10 timmar) tills innan jul… Men vi tror och hoppas att det är tänderna som är boven. Han vaknar 3-6 gånger varje natt och det enda som gäller är att snutta på mig. Jag har som mest fått sova tre timmar i sträck i år, sånär på nån natt som M tagit med skrutten till gästrummet.

Jag ammar fortfarande som huvudsaklig föda, oftast tre gånger om dagen samt hela nätterna. Ersättning får han en gång om dagen om ens det. Till frukost äter han ekologisk köpegröt och smakar när vi äter eller mumsar glatt i sig nån rotfruktspuré. Vi har inte styrt upp maten riktigt än, vet inte om det behövs än heller, men Svante äter glatt av det mesta (utom avokado).

I övrigt är det full fart här hemma då jag jobbat en hel del i år och M har släppt skiva och vi planerar namngivning. Vi trivs men börjar längta till våren. Fast jag vill ju inte hoppa över mina två sista hemmamånader, känns både skönt tråkigt och konstigt att det är så kort tid kvar. Men det blir nog bra med en ny fas. Det är ju så sjukt spännande att se hur vår älskling utvecklas – vem han blir, så jag kan knappt börja mig!

Ni är många som ruvar nu och jag håller tummarna och hejar på er alla! Och självklart även ni som snart ska föda, heja heja! Kramar!

IMG_3611

Annonser

2 reaktioner på ”7 månader & 4 tänder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s