Lite bättre sömn

Senaste veckan har vi fått sova liiite bättre, det går iaf åt rätt håll så vi känner oss rätt hoppfulla. Det vi har gjort är:

• Mer mat dagtid! Jag ammar mindre (som jag kämpat för att få upp amningen efter min gallstensoperation, så var det typ onödigt!) och ger mer gröt & riktig mat och mellanmål och oftast en flaska ersättning om dagen. Idag har vi även fått hem nya nappar till våra Pura-flaskor som ska funka för välling så ikväll blir det vällingpremiär.

• Ännu mer måna om att Svante sover middag två gånger om dagen. Vissa dagar sover han 2×20 min medan andra dagar 2,5 h (han bestämmer själv),

• Vi lägger honom i hans säng tidigare om kvällarna. Innan så fick han somna hos oss i soffan, men TVn distraherar ju även om volymen är låg. Vi brukar natta vid 21 och det tar ca 40 min innan han somnar. Det slutar alltid med att han kräver mig (och mitt bröst) för att somna, hoppas att vällingen kan ändra på det.

• Vi har köpt en ny napp (efter viss tvekan). Han har fått testa natursutten tidigare men sällan varit intresserad. Men jag kände att det är viktigare att vi får sova, ev krångel med avvänjning får vi tackla senare. Vi köpte MAM och den tog han direkt! Han vill inte ha den varje gång han erbjuds, men det har ändå hjälpt till att förkorta amningen på natten och mota bort ett uppvak då och då. Nu somnar han om mycket fortare, 15-20 min tar ett uppvak skulle jag tro. Jag somnar iaf inte med brösten i vädret längre ; )

• Framtänderna har ploppat ut  också, så nu bör iaf inte det störa sömnen mer. Två små tänder till i överkäken ska ju ut, men det tror jag dröjer lite och de gör nog inte alls lika ont som de stora.

I natt somnade han 21.30 och sov till 01, då fick han bröstet (jag har hittat en akrobatisk taktik att amma båda brösten i hans säng som sitter ihop med våran, haha) och somnade om. Sov till 04 och då lyfte jag över honom till mig och han snuttade igen, sov till 06 och jag klättrade över honom i sängen så han fick äta på andra sidan, sen sov han till 8.30! Bästa natten på läääänge!

Målet är att han sover 21.30-07.30 med max ett uppvak. Vi får väl se när det slår in!

Tack för era tips och pepp och för att ni delar med er, alltid skönt med stöd och få höra att man inte är ensam med trevande rutiner och bristande resultat.

Kram & trevlig helg!

Annonser

4 reaktioner på ”Lite bättre sömn

  1. Skönt att höra att andra barn i 8-9 års åldern också sover lite hur de tycker 🙂 här väljer krabaten också själv sin takt även om jag ganska långt har lyckats styra mot samma rutiner… Men bara ganska långt.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s