Aj, han bits!

De senaste veckorna, sedan Svantes åtta tänder blivit tillräckligt stora, så har han börjat bitas. Nu får han ju ordentligt tag med tänder både uppe och nere så jag antar att det är väldigt roligt.

Men, inte för mig.

Nån som vet om det är nåt alla barn går igenom och att det blir ointressant efter ett tag? Eller bör vi försöka göra nåt för att han inte ska bli en unge som bits?

Han biter ofta i mina kläder, allra mest i min axel. Men han biter även i min tröja som en hint att han vill ha käk. Idag bet han dessutom i mina bröstvårtor när han tröttnat på att äta (eller så var mjölken slut). Så fort han bet sådär medvetet så stängde jag kiosken så att säga och erbjöd andra sidan, men det blev lika där efter han ätit klart. Jag måste verkligen sluta amma, men mjölken minskar inte så fort eftersom det snuttas hela nätterna.

Tror jag ska ringa BVC om råd imorgon. Men jag tar gärna emot tips av erfarenheter av bitande små barn!

God natt!

Annonser

6 reaktioner på ”Aj, han bits!

  1. Haha vi har samma problem! Jag har inga råd att ge. Vi har samma rädsla – att få en bitare. Det vi har sett är att bitande ofta sammanfaller med klåda i tänderna, dvs när nytt är på G. Sen tycks han tycka det är roligt…

    Vi försöker tydligt markera med ord o handling att bitas inte är ok. Jag har hela tiden hoppats att det kommer ge sig om vi är konsekventa.

    • Skönt att veta att man inte är ensam! Jag pratade med BVC, hon sa att det bara var att säga nej/aj det gör ont och flytta barnet och erbjuda en bitleksak. De barn som bits på dagis är ofta de som inte kan så många ord och har svårt att kommunicera. Så ni gör helt rätt!

  2. Jag har också en bitare! Och har haft en innan. De tycker typ att de gör en kärlekshandling, att de pussas…de flesta går det över för. Amningshjälpen har bra råd för bett i tutten 🙂

    • Det har du rätt i, en puss som avslutas med ett bett. Därför känns det ibland taskigt att säga till, de vill ju så väl 😉 Herregud, hur ska det gå att uppfostra på riktigt sen?! Haha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s