9 månader idag!

 

Glad & nöjd efter förmiddagsluren!

Det går åt många skedar vid varje måltid, men hunden diskar dem glatt när de når golvet 😉

Lunchen bestod av hemlagad garam masala (med sting!) med bönor och ris, en klar favorit till vår stora glädje! Till efterrätt lite mangolassi (färdig barnpuré). 

Det går så fort och det är å kul att se allt som händer. Idag fyller Svante 9 månader, hurra! så därför vill jag plita ner en kort lägesrapport. 

Under Påsken så började Svante försöka krypa, han är inte fullärd än men han tar sig framåt ett par meter med lite ålande teknik och han står på alla fyra och gungar. Han rullar snabbt och enkelt från rygg/mage/rygg och han har flera nätter krupit runt i spjälsängen mitt i natten och kört fast på tvären. 

 Jag har jobbat två dagar nu för vi har precis haft skiftbyte jag och M så han är hemma fyra dagar och jag en. Jag känner mig som en kalv på grönbete, men det får bli ett eget inlägg någon dag. Men Svante är hemma och leker och äter med pappan om dagarna nu och det går såklart strålande bra. Han blir väldigt glad att se mig när jag kommer hem och vill gärna kramas och på kvällen vill han hellre amma än äta välling, gissar att det är lite mamma-närhets-abstinens. 

Svante är som alltid glad och nöjd, världens goaste unge! Han äter med god aptit och över sig på att äta bitar själv. Nyss mumsade han bananpannkaka och häromdagen testade vi en ny maträtt – stroganoff med tofukorv och äpple vilket var en hit! 

Nätterna är bättre men inte helt hundra. Nu turas vi om att natta honom vid 20.30-21-tiden och M har lyckats själv någon gång men oftast behövs ett bröst för att det ska funka. Han sover i spjälsängen, som vi nyligen sänkte och monterade till den fjärde spjälsidan på, några timmar och vaknar ibland vid 01 och ibland vid 03. Då brukar det sluta med att han får komma över till vår säng och somnar först efter en halvtimme eller en timme. Om han somnar vid fyra-fem-tiden så sover han oftast i ett sträck till 7.30-snåret. Alltså oftast bara ett ordentligt uppvak men flera små som kan avhjälpas med lite vyssjande. Peppar peppar att det håller i sig. 

På dagen somnar han och pappan i gästrummet vid 11-snåret och vilar en timme. Sedan sover han en timme till i vagnen vid fyratiden. 

Han är pigg och alert och snackar väldigt mycket. Ä-dä! Dä! Ti-ti-ti! Babba! Han fascineras av hunden och matar honom lite väl mycket ur handen. Sladdar, helst till M’s gitarrer, är väldigt spännande och likaså det mesta i metall som glimmar. Stolsben är också himla intressanta. 

Nu skäller hunden för femtioelfte gången på troligtvis ingenting eller en granne som promenerar förbi i solen, så jag ska ta hand om honom, och såklart om Svante. Han leker själv på golvet en stund just nu, men jag ska göra honom sällskap och bygga torn som han kan få rasa. 

Kram & hej!

Annonser

2 reaktioner på ”9 månader idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s