Bättre nätter

Några har undrat hur det har gått med nätterna och nu kan jag äntligen säga att det är mycket bättre!

Det var nog mycket pga alla täta tandsprickningar som det blev så många uppvak. Nu har han ju åtta snygga tänder så det stör inte längre och vi har under några veckor försökt minska amningen på nätterna och det har gett resultat (eller så är det bara tur).

De senaste nätterna har vi bara haft ett uppvak (eller två täta) då Svante somnat om efter lite snuttande. Hoppas verkligen att vara-uppe-och-leka-i-en/två-timmar-mitt-i-natten är över nu. 

Inatt somnade han tidigt, redan 20.30, och vaknade efter tre timmar. Jag försökte vyssja och klappa men det räckte inte så han fick komma upp i vår säng och somnade om på 20 min efter lite mums. Sedan sov han i ett sträck mellan oss tills jag gick upp vid 06 (inte ofta jag ställer klockan så tidigt). Då hade han sovit 7 timmar i sträck alltså, och jag tror att Svante och pappan sov vidare ett par timmar till efter att jag gått. Då tog även hunden över min plats, mys!

På fm sover ungen och pappan (eller jag) middag i gästrummet vid 11-snåret, ofta i en och en halv timme. Sedan sover Svante allt från 20 min till 1,5 h till i vagnen på em och vaknar vid 16-tiden. Det har blivit en bra rutin.

Jag är så nöjd och glad över att vi får sova igen! Nästa steg får komma av sig självt, att han ska sova längre i sin egen säng och sedan hela natten. 

Amningen är på väg bort men det blir fortfarande 2-3 gånger varje dygn. För om jag nattar så är det bara en sak som accepteras, oavsett tid på dygnet. Därför är det extra bra att M är hemma mest nu. Mjölken minskar iaf och det trycker på först efter typ 14 timmar. Snart så!

Annonser

2 reaktioner på ”Bättre nätter

  1. Låter skönt! Här har vi orolig sömn just nu och jag funderar just på om det är tänder på gång, lillskruttan är 6 månader nu så det är ju inte omöjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s