Syskondrömmar

Jag har inte velat skriva om det här med syskonförsök, vill inte verka stressad eller otacksam. För det är jag inte. Men visst finns tankarna där. Vi har ju alltid velat ha fler än ett barn, helst tre om vi får drömma lite teoretiskt. Hur det är i praktiken att ha tre (och att ens få tre) barn är en annan femma.

Men än så länge kan jag fantisera om syskon utan att känna press eller stress. Jag har ju inte ens fått tillbaka min mens än, trots att jag bara delammat sedan september, och det är rätt skönt faktiskt. En stressfaktor mindre. 

Nu när jag trivs och mår bra och för första gången på länge känner mig stark och att min kropp börjar få ny energi och ork så kan jag se hoppfullt på framtiden och nya försök. Jag tror att vi har en chans att lyckas på egen hand, vi är/var ju oförklarligt barnlösa, men vi räknar inte med det. 

Jag kan komma på mig själv med att tänka på vad jag vill göra nästa gång jag är gravid, vad jag vill träna då tex. Jag kan även fundera på vilken klinik vi ska använda om det behövs, ska vi testa Falun eller fortsätta på vårt lokala sjukhus. Kan till och med känna mig sugen på en ny behandling(!)

Planen är att spara ihop en rejäl slant till IVF och om vi inte behöver köpa behandlingar så använder vi pengarna till ett bröllop. Det är en romantisk plan, tyvärr så ser verkligheten annorlunda ut. De tusenlappar vi har lyckats spara förra året kommer troligtvis behövas till en massa annat alldeles för snart. Som att betala fasta kostnader med, för ekonomin är jäkligt tajt just nu eftersom jag knappt har nån lön innan jag fått rulle på frilansandet igen.

Men man måste få drömma, och det tänker jag fortsätta med!

Annonser

5 reaktioner på ”Syskondrömmar

  1. Skönt att du kan tänka på kommande syskonförsök ur ett avslappnat perspektiv, med glädje och till och med ”längtan” efter en ny behandling. Jag går verkligen händelserna i förväg nu men faktum är att jag också tänker tankar på syskonförsök då och då. Stilla tankar på hur det skulle kunna bli om ett par år, hur en till graviditet skulle kännas när/om vi redan har ett barn. Jag har ju vetat hela tiden att jag/vi gärna vill ha fler än ett barn så varför förneka något man känner så starkt för? Jag tror ingen som själv gått igenom svårigheter tycker att du är otacksam för att du vill ha fler. Kram

  2. Vi har två barn, ett ”naturligt” och ett ivf. Är på ett sätt sugen på en trea, men på ett annat sätt känns det övermäktigt. Och lite ”girigt”….Ett problem är ju ekonomin, det är dyrt! Några försök rinner snabbt iväg mot 100 000kr. Sen känner jag mig nöjd med graviditet. Att vara gravid då man har småbarn är tufft. En ny behandling skrämmer mig inte. Men störst motargumentet är nog hur vi ska hinna med tre skolbarn i så fall framöver med tanke på aktiviteter, läxor osv….får klura vidare om det blir försök el ej.

  3. Oh jag vill ha en till, skäms inte en sekund över mina giriga fingrar i kakburken! Vågar inte ens tänka tanken på att det ska gå utan ivf, men vi kommer iaf inte ”skydda oss” igen (har vi inte gjort på fyra år) sen har vi pengar som vi sparat ifall landstingsförsöken inte skulle räcka, som numera går under namnet ”syskonpengarna”. Så här drömmer vi hejvilt utan att skämmas de minsta 😄 snart får vi peppa varandra i syskonverkstan ❤️

    • Åh vad skönt att redan ha syskonpengar! Vi köpte ju hus och ny bil så vårt lilla kapital försvann. Men det är väl ändå lyxproblem i sammanhanget 🙂 kram!

      • Ja visst är det så – men ändå. Håller tummarna för att ni inte behöver spara ihop nya pengar, fortsätt njut av sommaren som står för dörren och Svante nu ; ) kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s