11 månader

FullSizeRender

Dags för en lägesrapport på månadsdagen, känns som jag nyss skrev en men ändå har det hänt endel.

Sedan två veckor så ställer Svante sig upp mot möblerna, nu är han snabb upp och ned och står stadigt medan han håller en hand som stöd. Han älskar att bli jagad när han kryper, snabb som en vessla! Nu bemästrar han även nivåskillnader riktigt bra, att klättra upp på trösklar på 15 cm är inga problem längre. Igår såg jag även att han tog sig nedför samma höjd oskadd – om än med huvudet före istället för att backa.

Han leker tittut ofta och gillar att gömma sig och bli letad efter, sprattlar som en lax under täcket.

Sömnen är jättebra för det mesta, så himla skönt! Han sover de flesta nätterna i egen säng, rätt ofta 9-10 timmar i sträck. Många nätter kryper han runt i sömnen och blir ledsen när han kör fast, då får vi vända rätt honom och oftast sover han direkt. I helgen hade vi dock en riktigt jobbig natt, helt otröstlig var han. Vi fick ta bilen en sväng mitt i natten, knappt det hjälpte. Misstänker att det är en kindtand på gång, fast efter den natten har vi inte märkt någonting alls. Fasar lite för kindtänderna…

Maten går toppen, han äterallt vi serverar! Vi fick nyligen besked från förskolan vi ska söka till att de kan laga vego till Svante. Känns skönt att veta. Just nu går det åt en burk om dagen, vi har tappat tempo på matlagningen här hemma. Lite dumt eftersom vi har riktigt tajt med pengar denna månaden. Fast då köper vi burkmat (bara eko vego) till Svante och så lagar vi nåt enkelt till oss eller så kokar vi ägg bara.

Amningen är nästa borta nu, bara lite lite mat kvar. Det känns riktigt skönt, även om det är mysigt och praktiskt för att trösta. Det är bara vid nattning och ev på natten bröstet kommer fram.

Senaste månaden har Svante övat på många trick, han pruttar mig ofta på armarna med munnen – länge och ljudligt! Han klappar händer och dansar, han smackar med tungan på flera sätt och kan även vika tungan. Då och då så har han show.

Älskade unge.

Annonser

En reaktion på ”11 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s