1 år, det bästa året!

 

Igår fyllde Svante 1 år, hipp hurra! Vi firade hela dagen då mina föräldrar samt min storebror med sina barn sov över. På kvällen kom M’s mamma, storasyster med man och son, och min vän L som är Svantes fadder. Fullt hus, mycket mat att laga och mycket tårta att baka. Jag gjorde regnbågstårta som blev riktigt lyckad (och mäktig).

  

Som tur var sov Svante 9,5 h i ett sträck på natten så vi var alla hyfsat utvilade inför födelsedagen. Det har varit lite jobbiga nattningar och oroliga nätter till och från de senaste två veckorna, troligtvis pga en fas då många saker tyder på det. Men igår var han sitt soliga jag igen.

Nu har alla precis åkt iväg igen, lugnet är välkommet. Vi behöver ladda om inför morgondagens barnkalas då vi bjudit Svantes ”kompisar”, det verkar som vi blir många. 15 vuxna och 14 barn. Herregud! Så nu bakar jag ännu en regnbågstårta, fast den räcker inte ens till hälften av gästerna. Tror inte jag orkar baka mer, kanske får köpa en färdig tårta också. Vi ska ju hinna hacka fruktsallad till alla småbarn också. Jaja, lyxproblem.

Och så en liten lägesrapport för att minnas. Svante snackar och gör miner hela tiden. Skrattar när man busar. Kryper snabbt och ställer sig överallt, klättrar uppför långa trappan i ett svep. Han tar några steg ibland när han tex skjuter en stol framför sig, men jag gissar att det dröjer minst en månad (eller två) innan han börjar gå.

Han älskar mat. Och frukt. Det finns ingen botten, så snart får vi nog se upp så han inte äter för mycket. Ska bli spännande att höra vad läkaren säger på 1-årskontrollen nästa vecka. Svante är ju väldigt långt och väldigt tung, men inte alls tjock. Det går alltså utmärkt att växa upp som vegetarian!

Nu har han somnat i vagnen och huset är helt tyst, bäst jag passar på och njuter lite av lugnet (före stormen). Och av att vi har fått komma hit, världens bästa år har vi haft. Önskar er alla att få uppleva detsamma, snarast!

Kram!

Annonser

4 reaktioner på ”1 år, det bästa året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s