Bokslut för 2015

Inte så torrt som det låter. Mest ett slags försök att sammanfatta året i några olika rubriker. Tänkte göra det redan förra året men det blev aldrig av, så jag kanske kommenterar årets svar med lite vad jag minns från 2014 också. Fyller nog på listan efterhand när jag kommit på fler grejer som kan vara kul att ha med.

Boende: Vi trivs bättre och bättre i vårt knasiga hus på landet. Renoveringen går långsamt men ändå framåt. Det stora vi gjort i år är att installera bergvärme, så skönt att slippa pelletspannan, men väldigt dyrt just nu då vi måste betala av lånet på fem år så det dröjer tills vi känner av den ekonomiska fördelen med bergvärme.

Jobb: Det var skönt att få börja jobba i april igen efter mammaledigheten. Jag mådde bra av det! Dock ville jag bara jobba halvtid, för det var så härligt att vara hemma när M & Svante var det. Det gick helt okej att dra igång firman igen, även om det inte blev några jättestora inkomster. Dock har jag börjat tvivla på branschen och otryggheten under hösten, det är inte lika kul längre. Men jobbet i sig är ju kul, fast jag funderar på att göra högskoleprovet till våren som en back up. Inte för att jag vet vad jag skulle plugga, men det kanske jag kommer på vart det lider. Just nu känns det skönt att tänka att jag hankar mig fram under våren, som jag ju alltid gör – oftast har jag jobbpanik ett par gånger om året och sedan rasslar det till och jag har mer jobb än jag hinner med. Skillnaden är att numer vill jag inte jobba så hårt och jag har inte motivationen att vara på tårna jämt. Till sommaren så går jag på mammaledighet om allt går som vi vill, sen blir det en till vår att hanka sig fram och om jag vid det laget har kommit på nåt jag hellre vill syssla med så söker jag till universitetet. Men det är ju först om ett och ett halvt år. 

Ekonomi: Det hänger ju ihop med jobbet såklart. Tryggast var det nog när jag var hemma men kunde dryga ut med lite extra från firman vissa månader och M hade sin deltidslön. Tyngst var det när vi bytte plats och jag skulle lösa den största biten själv med en firma som varit vilande. Jag klarade det faktiskt även om det var kämpigt. Dock har vi fått mycket hjälp från mina föräldrar, bara vetskapen om att de finns där som skyddsnät när det inte går ihop är väldigt lugnande. Fast vi vill ju klara oss själva, det känns ju så dumt att behöva hjälp med elräkningar.

Relationer: Jag är så otroligt lyckligt lottad, vi har det så himla bra M och jag och vi älskar att vara föräldrar. Tror att vi haft hjälp av att vi båda haft en realistisk syn på omställningen det innebär, det har liksom inte blivit några tunga överraskningar på så vis. Det enda gruset i mina relationer i år var/är en vän (L) som ofrivilligt brutit med sin närmaste vän tillika älskare – det var bara en tidsfråga så struligt som det varit. Allt är väldigt rörigt, men summan är att hon ältar och jag hamnar i kläm då han som bröt (på ett fult vis) är en nära vän till mig men främst till M. Jag orkar snart inte lyssna längre och det finns ju inget jag kan göra, frustrerande jobbigt då L mår så dåligt att hon haft självmordstankar.

Svante: Största anledningen till att vi haft ett toppenår! Han har gått från att vara en liten spädis till världens charmigaste lilla unge. Nästan alltid glad, väldigt snäll och laid back. När han var 15 mån så började han suga på tummen, efter att ditintills vägrat napp. Sen började han gå så smått, och under inskolningen på föris i november så blev han stadigare och stadigare. Där trivs han väldigt bra som det verkar och gillar all personal, han har dessutom fått en äldre kompis (Olle 4 år) som han tyr sig till då Olle fattat tycke för Svante och hjälper honom. Nu när snön äntligen kom vid nyår så har vi åkt pulka & snowracer och Svante älskar det, han är helt orädd! 

Stolt över: Att jag kom igång med träningen riktigt ordentligt! Jag började rida igen, efter femton år, och det är jag så glad över! Yoga har varit toppen men mest stolt är jag nog över att jag började springa – 8 km blev årets längsta. Jag sprang även mitt livs första lopp, och bokade upp mig till en stafett 2016 – som jag får avboka om allt ser bra ut på KUB, dvs att jag fortsätter vara gravid.

Största överraskningen: Helt klart att jag blev spontangravid efter bara några få månaders försök! (Bubblare: att jag ”fixade” så att våra vänner köpte granngården!)

Smärta jag velat vara utan: För 2014 var det helt klart gallstensanfallen. Men i år vet jag inte riktigt, kanske ryggskott & nackspärr under hösten – det var rätt slitigt.

Årets bästa låt: Hoozier – Someone new


Årets bästa film:
Vi har tyvärr inte kommit iväg på bio än (det måste ske nu i januari innan jag måste slänga ännu en omgång biocheckar!) så kanske Gentlemen, fast den kom ut 2014…

Bästa TV-programmet: Jordskott var nog det mest oväntade och bästa nytillskottet, även om Bron säsong 3 var bättre rent generellt.

Roligaste resan: Vi var till Öland några dagar i slutet av sommaren, det var riktigt härligt. Annars har vi mest varit hemma.

Sorgligaste händelsen: Julens två omskakande dödsbesked – en vän som dog i cancer bara 34 år gammal och en släkting som begick självmord på julafton. Det är så fruktansvärt sorgligt att flera barn mist en förälder och att en vuxen står ensam kvar i sorg och kaos.

Annonser

2 reaktioner på ”Bokslut för 2015

  1. Ett fantastiskt, härligt, läskigt, spännande och sorgligt år verkar det ha varit. Beklagar sorgen, både över er vän och släkting. Hemskt när människor lämnar, allra helst när det är för tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s