Foglossning

Jag var ju helt förskonad från foglossning i förra graviditeten, så det trogen vecka för mig att koppla. Men efter att ha läst på 1177 så inser jag att det nog är just det jag börjat få. Redan i vecka 14!? Fan också.

Trodde det mest var smärtor runt bäckenet, men tydligen kan det även sätta sig i rumpan. Jag får vansinnigt ont i höger skinka då och då och två kvällar i rad har det huggit till och låst sig så jag inte kan gå. Eller knappt ens ändra ställning i soffan. 

Aj aj aj!

Ni som har erfarenhet, låter det som foglossning? Brukar det bli mycket värre varje månad? Vad kan jag göra för att hålla det i schack?

Tacksam för tips!

14 reaktioner på ”Foglossning

   • Mycket bra fråga – men jag fick höra att det jag hade var ischias när jag beskrev det för min BM.

    Det var som om rumpmuskeln låste sig – gjorde förbannat ont. Jag kunde inte gå ordentligt och absolut inte lyfta upp benet i sängen tex. Smärtan strålade sen både lite upp och lite ner.

    Kram

   • Okej. Hmm, jag måste nog få råd av sjukgymnast för att veta vad som är vad. Min far (som är läkare) trodde det var ryggen som kändes i ischiasnerven, men när jag gjorde hans test med att lyfta benen på ett visst sätt så kände jag ingenting. Lätt förvirrande. Det kan ju även gå omlott, med lite otur. Kram!

 1. Hej!
  Jag fick ju foglossning i vecka 20 nu men den blev inte mycket värre med tiden. Med hjälp av sjukgymnast, bälte och träning som fungerade höll den sig ganska konstant (med vissa dippar) fram till än vecka 37 nån gång! Hoppas det blir samma sak för dig!
  Kram

 2. Jag hade foglossning kring svanskotan/korsryggen. Märktes framför allt när jag satt ner, kändes efter en stund som jag hade ett spjut uppkört i ryggen/röven (om man får uttrycka sig så…). Fick rådet att undvika att gå i trappor, använda bälte, ej sitta med korsade ben. Försökte också stå eller ligga istället för att sitta. Mitt blev varken värre eller bättre utan höll sig på samma hanterbara nivå.

 3. Hei Håper du får god hjelp hos din fysioterapeut! I Norge finnes en forening for kvinner med smerter fra bekkenleddene: LKB.no På deres hjemmeside finnes mye informasjon om foglossning / bekkenløsningn / bekkenleddsmerter.
  Det finnes et spørreskjema man kan benytte for å finne ut om den gravide har foglossning – eller ikke. Her er en link til en forskningsartikkel om dette: http://lkb.no/wp-content/uploads/PGQ-PTJ-mai-2011.pdf
  Lykke til!
  Hilsen Anne i Norge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s