Mitt BB stängs :'(

Jag är så otroligt besviken just nu. Idag kom beslutet att landstinget stänger ”vårt” älskade BB under sommaren för att lättare lösa personalbristen under semestern på länets största sjukhus. Faaaaaaaaan! är vad jag vill skrika. Eftersom jag är beräknad till 17/7 så kommer jag inte undan sommarstängningen.

Vårt BB är helt nybyggt och lagom stort, personalen trivs och det märks verkligen. Ingen stress, gott om plats, fantastiskt bra bemötande, toppenservice vad gäller mat (även till pappan), stora fina familjerum med dusch & TV. Vi var så otroligt nöjda när Svante föddes, och det kändes så tryggt inför kommande förlossning. Men så vändes allt upp och ned.

Vi har drygt 25 km till vårt BB, men får nu istället 50 km att köra. Logistiken blir helt rubbad nu eftersom både vår hundvakt och vår barnvakt (M’s mor resp. syster) finns i den mindre staden, och om vi ska köra via den så har vi helt plötsligt 75 km – ca 1.20 h till förlossningen. På det stora sjukhuset får nog inte M sova över, han måste fixa egen mat och han har alltså långt att köra.

Det här känns inte ett dugg skoj. Rent ut sagt svinjobbigt. 

Annonser

11 reaktioner på ”Mitt BB stängs :'(

 1. Min svärmor var upprörd idag över att BB i deras närmaste stad stängs i sommar (samma?). Jag förstår inte heller hur man tänker. Skittråkigt. 😦

  • Kan va samma stad, och jag tror många är upprörda. Visst, jag fattar att det är ont om BM, men att lösa det såhär känns så nedlåtande. Det gäller ju inte bara BB, utan alla gynpatienter! Landsbygdsförakt.

 2. Tråkigt 😢 Men finns det inte ens patienthotell? Då måste ni iof byta rum och det kostar för partnern också, men då kan ni ju landa i lugn miljö!

  Vi är supernöjda med vårt BB, men den verksamheten har nu lagts ned helt och hållet av landstinget. Pluss att de nu stänger ett annat BB 😳 Så föda barn i Stockholm känns ju inte så hett. Här står det titt som tätt om bebisar som kommer i hallen, vardagsrum och taxibilar. Helt galet. Samtidigt är det nog viktigt att komma ihåg att vi har en bra förlossningsvård som fungerar bra i de allra flesta fall.

  Kram & pepp!

  • Nä inget patienthotell, men det känns lite lättare nu när våra fina grannar sagt att de är hemma i juli och att de kan ta Svante tills M’s syster kan hämta honom. Då slipper vi iaf köra en omväg på 3 mil på väg till BB. Skönt med alternativ. Hoppas ni slipper stressen att föda i Sthlm, och istället flyttar till landet och blir spontangravida 😊 kram

 3. Vad tråkigt! Så himla tråkigt att nedskärningar ska drabba patienterna.
  I Stockholm stänger BB-Sofia sista maj och jag är beräknad 26/6. Jag funderar starkt på att föda med kejsarsnitt, vill inte hamna i att jag skickas till annat sjukhus och med risken att personalen inte har tid att ta hand om patienterna.
  Hoppas att ni ändå kommer bli nöjda med det större sjukhuset.
  Kram

 4. Onödig stress de utsätter er för! Men jag kan också förstå att det är brist på personal under sommaren och att det inte är så lätt för personalen heller att vara tillräckliga för alla patienter. Jävla dilemma de där! =(

  Hoppas det löser sig till det bästa i varje fall!

  Kram fr B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s