Det börjar kännas nu

Vips så är jag i vecka 25 (24+1 idag) och igår blev jag kallad tjockis av min kompis mamma som jag inte sett på nåt år (gaaahhh! finns så mycket jag kan skriva om det, fick kämpa för att varken klappa till tanten eller säga nåt dräpande till svar. Men jag tror ni fattar grejen). Kontentan är väl att jag numer har en rejäl kula, och det börjar kännas, trots att jag bara gått upp typ 6 kg sen jag plussade.

Det börjar bli obekvämt att sitta i soffan på kvällen, och nätterna känns bitvis knöliga med kuddar mellan knäna och behov av en gaffeltruck för att vända mig. Då och då sköljer en enorm trötthet över mig, som nu på fm när jag skulle fixa mackor till matsäck, orkade bara bre en smörgås innan jag fick hålla mig i diskbänken. Behövde sätta mig att vila i kökssoffan en halvtimme innan jag orkade resa på mig igen. Turligt nog passade mina föräldrar på att gå ut och leka med Svante och hunden. Lyxigt med engagerade barnvakter, men nu är vi på väg hem igen efter en påsk i norr.

Illamåendet har minskat nu, har knappt haft kväljningar på två-tre veckor! Men min mat-och-sov-klocka tickar högre och högre, noga det där!

Imorgon ska jag till barnmorskan för första gången sedan inskrivningen i december. Det är en jäkla skillnad på att vänta första och andra barnet på besöken hos vården, men det har känts bättre än jag trodde. Ny BM för mig, men hon är bekant sedan BB, verkar skärpt men rört hård och vass – ingen som lindar in saker direkt. Hoppas hon inte har nån anledning att skälla på mig imorgon bara.

Fortsättning följer…

Annonser

4 reaktioner på ”Det börjar kännas nu

    • Jag undrar alltför ofta vad det är för fel på folk! Sen när är det en komplimang att kallas tjockis? Ska kvinnor inte ens få känna sig bekväma med sin mage när de är gravida?! Det finns ju tusen andra saker man kan säga till nån som har stor gravidmage. Man kan ju tex säga att magen är stor & fin, eller fråga om det börjar bli tungt eller nåt, om man nu måste kommentera just storleken. Gah! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s