Nya transportmedel

Drömmen om en till bil, som bara handlar om att känna sig rörlig och fri för jag vill verkligen inte behöva äga två bilar, är väldigt avlägsen pga ekonomin. M behöver vår bil dagligen för att pendla till jobbet 5 mil enkel resa, själv sitter jag således fast här hemma nu när jag är sjukskriven. Det går inga bussar där vi bor. 

Det känns okej för det mesta, jag är van, men igår kändes det riktigt jobbigt. Jag behöver ju träffa folk och mår så mycket bättre av att få röra på mig och ha saker att göra och människor att umgås med, så bitvis kan jag sakna att bo i stan. Jag hade varit aktiv på ett helt annat sätt där. Nu kräver allt jag gör så mycket kraft eftersom jag är helt själv och inte får nåt gratis (som att kunna fika med en vän). Men jag försöker göra det bästa av situationen. 

Foglossningen har nu blivit det tydligaste besväret och det som begränsar mest. Jag är mer fysiskt trött än psykiskt nu. Och i brist på bil så går jag och hämtar på föris varje dag, totalt 3 km promenad, men det är så tungt och jag blir helt dränerad på energi och riskerar att få mer ont. Så efter att ha fått betydligt mer ont senaste veckan så kom jag på en temporär lösning. Jag fiskade runt lite efter en vettig cykel att låna (har ju inte råd att köpa en just nu) och svärmor ville låna ut sin damcykel vilket är väldigt snällt för hon brukar använda den rätt mycket sommartid. Och när vi väl monterat över barnstolen från Ms herrcykel så var det äntligen dags för mig att prova cykla med Svante, och det gick! Jag blir väldigt trött och flåsig och feg är jag så det går lugnt i kurvorna, men jag är så glad att jag slipper gå jämnt. Istället för en timmes promenad så cyklar jag på mindre än halva tiden och behöver bara gå en halv uppförsbacke på hemvägen. Det känns som en revolution! Så nu cyklar jag på så länge jag orkar, med SI-bältet på. Fick pengar av kära mor till cykelhjälm, och fyndade en supercool i guldglitter på rea (allt blir roligare med lite färg) och då räckte pengarna även till ett gelsadelskydd som jag hoppas gör det lite bekvämare för rumpan och fogarna. Ska inviga grejerna i spöregn i eftermiddag. 

 

Vattengympan måste tyvärr vänta en vecka till för jag kommer verkligen inte i min baddräkt längre, känns så fjantigt men det går liksom inte. Men det vore ju galet om brist på baddräkt skulle vara det som gör att jag inte kan träna så därför beslutade jag att köpa en begagnad gravidbaddräkt, som borde passa i storlek, på Tradera igår kväll. 125kr med frakt känns som en vettig investering. Jag har ju flera klipp kvar på mitt träningskort så snart hoppas jag vara igång igen.

Utöver cykel så har vi fixat ännu ett transportmedel. Igår kväll kom en granne och bekant över med deras syskonvagn som de precis slutat använda, och vi slog till då vi fick ett schysst pris. Det är en Bugaboo Donkey Duo, en fin & dyr vagn, men det känns tryggt då vi varit så nöjda med vår Buffalo. Vi finansierar vagnen genom att sälja vår Bugaboo samt att sälja möbler o prylar till höger och vänster. Det känns både stort och konstigt att det står en stor fin syskonvagn i vår hall nu, vi har ännu lite svårt att fatta att vi väntar syskon! 

 

4 reaktioner på ”Nya transportmedel

 1. Jag är imponerad av att du orkar cykla, wow!! Måste vara tungt =/
  Men så bra att du fått låna en cykel, det underlättar mycket kan jag tro. Vilken fin syskonvagn ni fick köpa. Har Svante provsuttit?

  Ha det bäst & var rädd om Dig!

  Kram från B

  • Tack! Jag känner mig iaf lite mer som super preggo woman i min guldhjälm, annars not so much 😉 Svante provsatt igår kväll i typ 10 sekunder, tror det blir toppen – finns ju ingen smidigare vagn och som dessutom har hög viktkapacitet. Lite för svart bara, men vi har iaf en gul åkpåse. Kanske är det du som ska köpa vår Bugaboo Buffalo?! 🙂
   Hoppas du slipper mer blod, även om det är supervanligt (speciellt med ÄD väl?) så är det ju så jobbigt för nerverna. Kram!

 2. Brukar inte kommentera, men läser alltid😉 grattis till bebis! Vi fick ivf bebis nr 3 i höstas, nu 6 mån😀. Ville bara peppa dig till cyklandet! Jag hade det kämpigt med lämning av barn men det funkade med cykeln, tror jag använde den iaf till v 37. Så skönt istället för att gå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s