Tredje trimestern!

I måndags gick jag in i vecka 29 och även den sista trimestern. Är det nu man får kalla sig höggravid? Vissa stunder känner jag mig iaf det. När det är svårt att resa på sig, svårt att vända sig i sängen, svårt att få plats i sin egen kropp etc. 

För att minnas själv så blir det en kort lägesrapport. 

  • Jag är sjukskriven 50% graviditeten ut, det behövs för jag orkar inte en hel dag utan vila. Både fysiskt o psykiske trött, men på ett mycket behagligare vis än första trimestern.
  • Jag promenerar med hunden, men Max 1 km och oftast med SI-bälte. Foglossningen håller sig på samma nivå sedan en månad.
  • Jag cyklar till förskolan, orkar lyfta upp Svante i cykelstolen, går oftast i uppförsbacken på hemvägen – men jag pallade faktiskt att cykla hela vägen härom dagen! Hoppas jag kan cykla många veckor till.
  • Jag sover bra, har en kudde mellan knäna. Men det börja bli bökigt att vända sig i sängen.
  • De flesta morgnar mår jag lite illa, måste hulka över toan en stund men kräks väldigt sällan.
  • Är hungrig varannan timme typ! Dricker mindre juice nu, men mer mineralvatten (och Loka Crush om jag får chansen). Äter gröt till frukost, betydligt bättre än fruktyoghurt som jag konsumerade i några veckor.
  • De dagar jag har jobb eller ärenden att göra eller får besök mår jag mycket bättre. Jag behöver verkligen social stimulans! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s