Griller i huvudet

Jag har tursamt nog inte behövt se en enda blodsdroppe på flera månader, bara nån gång i början av graviditeten vad jag minns nu. Så idag, fem minuter innan M skulle åka iväg (först till jobbet sedan 25 mil till för spelning ikväll och kommer inte hem förrän imorgon bitti) så ser jag blod på toapappret. Bara ett par droppar så jag blev inte orolig.

Men nu när jag varit ensam hemma en timme (på landet utan bil) så inser jag hur det snurrar i både kropp & knopp. Jag tror fortfarande inte att det är nåt att ens kolla upp eftersom det inte hänt nåt mer, men de röda prickarna tryckte på en knapp. Nu föll poletten ner – det kan ju faktiskt hända nåt när som helst! Shit vad jag känner efter helt plötsligt!

Funderar på om jag ska ringa en vän som bor i samma by och kolla om hon kan vara backup chaufför ifall nåt händer och jag behöver kolla upp det. Å ena sidan skulle det vara skönt att nån i närheten vet om läget, samtidigt så är hon en väldigt ny bekantskap och hon har fullt upp med sitt (och en benägenhet att oroa sig och hjälpa alla andra och glömma sig själv). Så jag avvaktar nog ett tag till.

Har iaf lyckats skriva en lista till BB-väskan och beställt lite grejer på nätet som jag behöver, typ ekologiska Amningskupor & bindor. 

Det närmar sig iaf och jag börjar känna en viss pepp & förväntan. Snart händer det!
EDIT:

Jag ringde först förlossningen, bara för att reda ut vart jag egentligen ska ringa den dagen nåt händer. Så nu vet jag att det i första hand är till det stora sjukhuset jag ska ringa, men att det lilla (som är närmre) tar emot mig för undersökning de två veckor till de har öppet om det inte är nåt värkarbete eller så. Bra att veta.

Sen pratade jag även med min vän/granne och hon vill gärna vara stand by ikväll/natt ifall nåt skulle hända. Hennes man fyller år idag men hon skippar gladeligen vin till maten för att kunna vara chaufför åt mig & Svante. Så snällt, och även om jag inte är orolig att nåt ska hända så känns det väldigt skönt och tryggt att veta. Så glad att börja lära känna fler vänner här, inte så ensamt längre!

Annonser

3 reaktioner på ”Griller i huvudet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s