Vecka 36

Bara en månad kvar nu, det känns både skönt och lite overkligt. Men jag börjar nog bli redo att föda barn snart. BB-väskan är äntligen packad och en väska till Svante är typ också kirrad. Det är nästan så jag vill att nåt ska hända, självklart inget farligt eller allvarligt, men bara nåt litet så vi får anledning att åka till förlossningen. Vi har aldrig varit där, vet knappt vart man ska parkera(!)

Imorgon ska jag till BM och då tänker jag fråga om förlossningen, undrar om jag ska skriva nåt papper att ta med eller om hon kan göra anteckningar i journalen. Undrar om de ens läser det där brevet?! Dock har jag en pensionär till vikarie, så jag är rädd att hon inte har nån koll.

Den här veckan har jag tillgång till bil så jag slipper cykla till föris. Så skönt! Jag börjar bli otymplig nu. Främst på nätterna, det känns som en bergsbestigning varje gång jag ska vända mig i sängen. Fogarna gör ont och många rörelser är obehagliga. Men på dagtid känner jag mig oftast rätt stark ändå. Tacksam för det.

På eftermiddagarna brukar jag bli riktigt trött. Försöker få till en vila innan jag hämtar Svante, men den blir alltid för kort. Så när vi cyklat hem är jag rätt slut, och då är räddningen att mysa i soffan med frukt och barnprogram. Favoriten är Sara & Anka, men Svante gillar också Hej Jycke och Fåret Shaun. Men den absoluta favoriten är att äta jordgubbar. Helst en hel liter själv om barnet själv får välja…

Den här gången är det inte förlossningen eller amningen eller hur man tar hand om ett spädbarn som jag är skraj inför. Utan min rädsla kretsar helt kring hur f-n jag ska klara av att vara själv med två små barn. Det känns bitvis helt omöjligt. Såpass jobbigt att allt det där andra bleknar bort. Men jag försöker slå bort tankarna på att jag kommer ha panik, oxh påminna mig om att då är jag inte längre gravid iaf. Och M får inte börja jobba om jag inte har läkt ihop. 

Mantrat: Folk har överlevt det här förut, så även jag kommer att hitta ett sätt.

Annonser

4 reaktioner på ”Vecka 36

  1. Det var också min stora skräck inför andra barnet. Nu sitter jag här med 4 och tänker att allt går bara man inte har för höga krav på sig själv. Har du en jobbig dag så sitt och titta på tv, läs många sagor, sjung sånger och sånt som funkar medan man ammar och släpp all prestation. Man kan äta pulvermos och fiskpinnar till luch och behöver inte ha så välstädat. Skippa dagis en dag om det blir för stressigt. Sov/ vila när barnen gör det.

    Men allt kommer nog falla sig ganska naturligt bara bebis komme! Lycka till!

  2. Jag håller med om ovanstående – wow för fyra!!

    Du är inte ensam, jag tänker ofta ”vad har vi gett oss in på? Vad fan tänkte jag??”. Men som du säger, alla andra löser så det gör nog vi oxå.

    Kram

    • Precis, vi är inte gravida längre (och läker förhoppningsvis snabbare andra gången enligt min BM), så vi hittar nog vårt eget sätt att lösa vardagen på. Sen om ett år eller två så säger ju alla att barnen kommer ha så kul ihop och att de roar varandra så att det underlättar vardagen, får hoppas på det! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s