Utskrivna!

Tjoho! Nu är vi utskrivna från BB! Dagens bilirubin hade sjunkit hundra enheter, dvs drygt en tredjedel, så nu är Beppe långt från risk och solgräns. Vikten var toppen, han jade gått upp 0,7 hg på två dygn och är därmed uppe i sin födelsevikt igen när han är precis en vecka gammal. Så himla skönt besked!

Nu vet vi att amningen fungerar bra rent matmässigt, så nu är det bara min egen fysik det handlar om. Det gör mindre ont nu överlag, men vissa gånger är det ändå rent fördjävligt. I natt kunde jag inte förmå mig att amma det bröst som det var dags för pga smärtan, det var panik i hela mig. Så jag fick ta andra sidan istället och försöka handmjölka den ömma sidan och ge på sked för att minska trycket. 

Nu kan vi förresten även känna oss trygga med att Beppe inte är slö av gulsot utan helt enkelt är världens snällaste bebis som bara blir riktigt skrikarg när han blir tvättad i rumpan. Hunger och frustration får honom såklart också att säga ifrån, men med en betydligt lägre ljudnivå. Hoppas det fortsätter så för det minskar stressen att få amningen att funka snabbt på natten för att inte väcka storebror.

Rent psykiskt mår jag lite bättre nu. Men hormonerna går ju upp och ner. Mår bra i stunden men klarar inte riktigt att tänka framåt än – att M måste börja jobba om några veckor ger mig rejäl ångest. Jag avvaktar därför med att tänka på det ett tag till, inväntar att jag ska känna mig starkare och mer redo att hantera det. Tillförsikt får väl vara ledordet.

Annonser

6 reaktioner på ”Utskrivna!

 1. Wohoo vad skönt!

  Ja det där med amning, blä det var inte enkelt att få ihop i början 😝 Håll ut! Det löser sig på ett eller annat sätt!

  Resten fasar jag oxå för, när maken jobbar igen och jag är ensam…

  Kram!

  • Idag har jag krisat rejält över amningen. Funderat på att ge upp helt, fått tokångest, letat fram flaskor & nappar etc. Vill ju så gärna kunna amma, men fick frossa och var nära ångestattack i natt. Och så kan jag bara inte må! Önskar jag hade en BM som kunde bo här en vecka och ge råd och se till att det inte gör så jäkla ont. Min mamma berättade att hennes vännina hade, på 80-talet, checkat in på en privatklinik direkt efter BB just för att få stöd och trygghet de första veckorna. Lite annat än idag när man skickas hem direkt. Kram!

   • Nej jag tycker inte man ska behöva kämpa ihjäl sig. Men du kan prova att kontakta Amningshjälpen, de har hjälpmammor du kan vända dig till för att få lite stöttning.

    Jag förstår mer än väl hur du har det, vår uppstart var oxå jättejobbig!

    Krama om dig!

   • Tack, jag har läst lite på deras sida och lyckades iaf få till en rätt bra amning för en timme sen. Så jag fortsätter en måltid i taget… Kram

   • Vad bra att du fick hjälp! Fortsätt så länge du vill och orkar. Att gå över till flaska är inget misslyckande om det är vad som får er vardag att funka 💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s