Svinkoppor

Vi fick tillbringa många timmar på sjukhuset igår, först på kvinnokliniken och sen på barnakuten. Vi kom hem mitt i natten så idag är vi rätt slitna.

Läkaren kollade och klämde på mina bröst och tyckte de kändes bra, så jag fick bara recept på alvedon och Ipren som jag ska knapra. Han tyckte vi skulle avvakta med antibiotika, men om febern stiger så måste jag åka in igen. Min snabbsänka var förhöjd, 93, ett värde i stil med influensa, så nånting är det ju. Men förhoppningsvis vänder det av sig självt. Antar det iaf, då läkaren knappt sa nånting och besöket gick väldigt fort (men väntan var lång).

Sen frågade vi om Beppes sår i ansiktet, som blev värre medan vi var där, och de ville att en barnläkare skulle kolla. Därav barnakuten. Den läkaren var däremot jättebra! Hon konstaterade snabbt Svinkoppor, men kollade massa annat också. De tog odling och vi fick recept på antibiotika som Beppe ska få 2 ggr/dag i en vecka.

Svinkoppor är helt ofarligt men jäkligt irriterande. Och väldigt smittsamt! Så nu måste vi vara väldigt noga med hygienen. Svårt tycker jag, som knappt hinner duscha, och med två blöjbarn i ett trångt badrum. Så det är väl bara en tidsfråga innan även jag ser ut som en pizza i nyllet…!

Och amma fixar jag bara att göra liggandes i sängen, så vi skulle behöva fler lakan att byta med. Måtte vår lilla tvättmaskin hålla ihop ett tag till, har inte råd att köpa ny (det är illa nog att vi måste köpa nya däck till bilen nästa vecka och igår gick Ms mobil sönder…)

Beppe verkar ha tagit fasta på att amma mycket nu, bra mot mjölkstockning men jäkligt jobbigt för mig. Brösten är som stora blåmärken! 

Så nu vill jag spola fram tiden ett par veckor till en dag jag inte har ont och alla är friska. 

Annonser

3 reaktioner på ”Svinkoppor

 1. Min lille är nu 4 veckor men när han var 2 veckor fick jag precis som dig, sjuk frossa och feber. Kunde knappt stå upp så skakade jag. Efter många undersökningar med en något förhöjd sänka och att brösten kändes bra misstänkte dom början till livmoderinfektion så jag fick antibiotika utskrivet.
  Så åk in direkt om det inte ger med sig och be om en gynundersökning.
  Hoppas det blir bättre snart.

   • Ja efter bara någon dag med antibiotikan släppte febern och frossan sen åt jag kuren ut ändå såklart men det blev inget mer som tur var.
    Hann upptäcka det i tid så fick aldrig ont i magen som ett av symtomen kan vara.
    Läkaren tyckte även att avslaget hade en lite annan doft än vad det ska ha, vilket jag inte känt själv.
    Så va uppmärksam bara så det inte blir några jobbiga komplikationer då frossa och feber är ett av de vanligaste symtomen på infektion:(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s