På rätt köl

Nu är vi äntligen på banan känns det som. Jag mår bra, har inte känt nån ångest på typ en vecka, och alla är friska. Vi har haft flera fina dagar som en hel familj vilket gjort att jag läkt och hittat tillbaka till mig själv igen, fast en ny Karin – tvåbarnsmamma(!) Helt osannolikt att få skriva ut det, två barn, jag?! 

Amningen var ju det som i huvudsak gav mig ångest och spillde över känslan av otillräcklighet på allt annat. Så jag fick rådet att avstå amning ett tag och bara pumpa ur och ge på flaska. Det började jag med för två veckor sedan, och vid ett par tillfällen testade jag att amma men det gick inte alls – jag fick ont direkt och Beppe fattade inte hur han skulle göra. Så jag började ge upp hoppet, tänkte att nu har jag förstört chansen helt med att ge på flaska.

Men så i lördags kväll gjorde jag ett till försök, och då gick det mycket bättre. Han fick tag och gav inte upp direkt. Och shit vad glad jag blev, självförtroendet växte en halvmeter direkt, ett tydligt bevis på att jag verkligen ville att det skulle funka även om jag försökt övertala mig själv att det var okej mer bara flaska. Så sedan dess har jag ammat vid nästan varje måltid, så länge det har känts bra. Gör det ont så avbryter jag, vill inte ha fler negativa upplevelser, så då pumpar jag om det behövs. Men det är nu en gång per dygn. Efter de flesta amningar så får han även ersättning och det funkar bra. Nu börjar vi hitta ett sätt som passar oss bra och det är en enorm lättnad!

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s