Bättre förberedd idag

Eftersom Svante haft feber i flera dagar så är han hemma från föris (men tror han kan gå imorgon…), det innebär att jag behöver söva mitt på dagen. Som jag skrev (skrek!) igår så är det inte så enkelt. Men idag gick det så bra! En enorm lättnad.

Jag gjorde typ som vanligt, men med en liten skillnad, jag vände sittdelen så att Svante tittade framåt (hade så förut men bytte av nån anledning) för att han inte skulle se mig och bli triggad/provocera mig. Kanske var det bara tur eller så gjorde det skillnad, för inom en kvart sov båda barnen! I 2,5 timme! Halleluja!

För att lättare hantera situationen igår och inför framtiden så googlade jag lite och läste en bra artikel om barns utveckling i åldern 2-3 år på 1177. Så skönt att få lite saker bekräftade och inte behöva känna sig sämst. Stärkande att inse att många saker som är viktiga gör vi redan av oss själva, försöker påminna mig om det när jag 

Om barnet till exempel kastar ut saker på golvet eller inte vill klä på sig så kan man bli arg på själva handlingen, till exempel säga ”jag vill inte att du gör så, det blir så stökigt. Gör så här istället”. Man ska undvika anklagelser som ”vad jobbig du är” eller ”du är hopplös”.

Vi har visserligen bara sagt fel nån enstaka gång, men det är ju lätt att trilla dit när man är i affekt. Jag behöver verktyg för att veta hur jag ska hantera jobbiga situationer, för att känna att jag orkar och är trygg och inte riskerar att vilja ruska om storebror i ren desperation. Bra att ha lite fakta i ryggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s