På BB – igen (uppdaterad)

Igår började Svante se lite gulare ut igen, fast det är jättesvårt att avgöra skillnaden från timme till timme. Men vi bestämde att vi avvaktar till BVC-besöket idag.

Vårt första besök på BVC gick bra, vi kom i tid med ett sovande barn och sköterskan var trevlig och lugn. Han hade gått upp 80 gram i vikt sedan vi skrevs ut för två dygn sedan och vuxit en halv centimeter sedan födseln. Sköterskan tycke också att han såg lite gul ut och tyckte vi skulle ta en koll på BB för att lugna oss, vilket vi kände var bäst att göra. Så nu är vi tillbaka på BB igen och väntar nu på att de ska försöka sticka lilla stackarn. Bilicheckvärdet (mäts på huden) hade stigit från ca 100 när vi skrevs ut i måndags till 235 nu. Det är ju ett lågt värde, men vi vet ju att blodprovet visar betydligt högre värden än mätaren så det känns lite oroande. Vi vet nu att det inte är farligt, men vi fasar för ännu en ljusbehandling, vill verkligen slippa det.

Jag hoppas att barnmorskan som jobbar idag (ny för oss) lyckas bra med att sticka så att vi även kan få en blodgruppering. Ingen har hittills lyckats få tillräckligt med blod för fler prover än bilirubin. Jag har inte riktigt förstått hur blodgrupperingen hänger ihop med gulheten men det kan finnas något samband med hur snabbt Svante repar sig.

Håll tummarna för att vi får ett bra provsvar och att, även om nivån är högre än i måndags, vi ska slippa bli inskrivna igen. Nu vill vi få vara hemma!

************

De lyckades inte ta något blodprov idag, de gav upp efter 40 minuters försök. Stackars liten. Så vi fick åka hem eftersom värdet inte var högrisk. Imorgon ska vi tillbaka till BB för ett nytt test med bilicheck och troligtvis ett nytt försök med blodprov. Som barnmorskan sa ‘det kan bli en segdragen återhämtning det här’. Jag sa att vi åker gladeligen till BB varje dag för ett nytt test bara vi slipper sola. Men självklart gör vi allt som behövs bara Svante blir bra. Fortsättning följer alltså.

Annonser

15 reaktioner på ”På BB – igen (uppdaterad)

  1. Åh vad jag blev glad när jag gick in hit och såg att ni fått er Svante! Stort stort grattis! Hoppas att ni slipper bli inlagda igen och att han kryar på sig fort.

  2. Håller tummarna så klart. Nu har jag skickat inbjudan till dig, ska ta mig samman och skriva lite mer också! 🙂 Kram och håll ut! /Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s